Eten en drinken regio Haarlem: De sfeer van een strandtent in een koffiebar middenin de stad

Bar Wolkers in Haarlem

Beoordeling: (5) Bedankt voor je beoordeling!

Gespot door: Nino Raaff
14 april 2014

Ik liep door Haarlem opzoek naar Bar Wolkers die ik getipt had gekregen. Google Maps stuurde me naar het einde van de Gedempte Oude Gracht, waar ik me bij het water bevond. Maar gek genoeg kon ik Bar Wolkers niet vinden. Hopeloos om me heen kijkende naar een pand met ‘Bar Wolkers’ erop, zag ik plots een heel leuk cafeetje op de hoek van de straat met een hele aparte inrichting, allerlei verschillende stoelen en aparte lampen die op een eigenwijze manier aan het plafond hingen. Maar ook hier stond geen ‘Bar Wolkers’ op, er stond helemaal niks op. Maar ik had wel zin in een bakkie koffie en vond dit een interessant tentje dus ben ik toch maar naar binnen gestapt.

Bij binnenkomst voelde ik een mantel van rust om me neer ploffen. Er heerste een hele relaxte sfeer binnen, ik zag in de hoek iemand op zijn laptop werken en daarnaast een moeder en een dochter een potje dammen. Het pand beschikt over hele grote ramen die uitkijken op het water, en met de wit geverfde muren geeft dit echt een ‘no worries’ sfeer. In me hoofd speelde het liedje ‘Somewhere over the rainbow’ de gehele tijd af, heerlijk!

Ook over de bediening ben ik erg te spreken, ik werd geholpen door een leuke barman die wel van een grapje en een grolletje houdt. Ik vroeg de eigenaar waarom hij dit tentje is begonnen en hoe het nou eigenlijk heette. En wat bleek… ik bevond me in Bar Wolkers. ‘Dus toch!’ Dacht ik. Hij vertelde dat hij pas een paar maanden open was en dat diezelfde middag nog de naam op het pand zou worden geplakt. De eigenaar had om een eigen zaak te beginnen zichzelf een aantal eisen opgesteld: het moest een pand op de hoek van de straat zijn met genoeg lichtinval. Daarnaast waren zijn ouders eigenaar van een strandtent, en is hij in deze sferen opgegroeid. Dit wilde hij terug laten komen in zijn eigen zaak. Nou hierin is hij, in mijn optiek, meer dan geslaagd. De informele en relaxte sfeer maakt dit voor mij een topper!

Jij bepaalt ons aanbod, stem nu!

Onze spotter vond dit een bijzonder plekje. Steun jij dit bedrijf ook! Geef ze dan jouw stem.

 

1

Bij minimaal 100 stemmen wordt dit bedrijf opgenomen in ons aanbod

Hier zit Bar Wolkers

Bar Wolkers
Gedempte Oude Gracht 139
2011 GP Haarlem

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

023-5347524

Bezoek de website van dit bedrijf

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten