Dagje uit regio Eindhoven: Het DAF-museum is het ideale museum voor jong en oud

DAF Museum in Eindhoven

Beoordeling: (0) Bedankt voor je beoordeling!

Meer dan 100 keer op gestemd!

Stem nu!
 

(115)

Gespot door: Marthine Ruitenberg
14 februari 2014

Ik kan mij voorstellen dat het DAF-museum voor ouderen een feest van herkenning is met al die oude DAF-jes en brandweerauto's. Al met al is dit voor mij echt een Eindhovens museum dat meer bezoekers verdient. Het museum is goed en overzichtelijk van opzet en je ziet wat DAF heeft betekend voor de auto-industrie en de economie van Nederland. Dat er alleen maar vrijwilligers werkzaam zijn in het museum heeft voor mij zijn charme.

lees meer ›

Waan jezelf in de vorige eeuw, waarin alles nog werd gefabriceerd zonder moderne snufjes

In het DAF-museum waant men zich in het midden van de vorige eeuw toen er nog voertuigen werden gefabriceerd zonder allerlei moderne snufjes. Men snuift de romantiek van de tijd zonder elektronica. Dit bijzondere museum is veel meer dan een museum waar auto’s staan te pronken. In het DAF Museum wordt het industrieel erfgoed van DAF, een van de toonaangevende bedrijven in Eindhoven in woord en beeld gepresenteerd.

Terwijl de volwassenen rondkijken, kunnen de kinderen een speurtocht door het museum maken. In ruim een uur komen zij op alle plaatsen van het museum en krijgen een goed beeld van wat het museum te bieden heeft. Ook kunnen ze kennis maken met verschillende verkeerssituaties in de speciaal ontworpen Veilig Verkeerszone.

Wat echt de moeite waard is, is de historiezaal waarin de complete geschiedenis van DAF in een tijdlijn wordt weergegeven. Een verrassende ervaring met veel aandacht voor de verschillende decennia waarin DAF zijn producten ontwikkelde. De fotoliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In 2011 is het DAF-museum uitgeroepen tot het meest camera vriendelijke museum van Nederland.

Geïnspireerd geraakt? Reserveer nu je plekDeel dit gespotte plekje met je vrienden.

Hier zit DAF Museum

DAF Museum
Tongelresestraat 27
5613 DA Eindhoven

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

0402444364

Bezoek de website van dit bedrijf

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten