Dagje uit regio Utrecht: De Utrechtse Botanische Tuinen 70.000m2 bijzondere planten en tuinen

De Botanische Tuinen in Utrecht

Beoordeling: (1) Bedankt voor je beoordeling!

Meer dan 100 keer op gestemd!

Stem nu!
 

(123)

Gespot door: Berenice Barbosa
6 februari 2014

Boven verwachting mooi. Ik kon me eerlijk gezegd van tevoren geen beeld maken van een Nederlandse botanische tuin en was daarom compleet onvoorbereid op de indrukwekkende schoonheid van de exotische (en in sommige gevallen ook zeldzame) planten en bomen. Het universiteitsgebouw zelf is ook prachtig. Leuk is ook dat je middenin de botanische tuinen een workshop schilderen kunt volgen!

lees meer ›

De Tuinen hebben een oppervlakte van ruim 7 hectare

De Utrechtse Botanische Tuinen zijn een onderdeel van de Universiteit Utrecht en liggen in het hart van het universitaire centrum De Uithof. De Tuinen, met een oppervlakte van ruim 70.000 m2, zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk. Hier vind je de prachtige Rotstuin, de Systeemtuin, de (sub)tropische collecties in het Kassencomplex, het Buitenfort, de Thematuin en de Diertjestuin.

De Tuinen als organisatie dateren al van 1639 en zijn daarmee één van de oudste Nederlandse Botanische Tuinen. De functie van de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht is in de loop van de ruim 350 jaar van zijn bestaan wel enigszins veranderd. De primaire functie is nog altijd ondersteuning van onderwijs en onderzoek. Daarnaast is steeds meer nadruk komen te liggen op de publieksfunctie van de Tuinen en speelt ook natuurbescherming, vooral in internationaal verband, een belangrijke rol.

Geïnspireerd geraakt? Reserveer nu je plekDeel dit gespotte plekje met je vrienden.

Hier zit De Botanische Tuinen

De Botanische Tuinen
Budapestlaan 17
3584 HD Utrecht

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

0302531826

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten