Dagje uit regio Tilburg: Romantische B&B, Franse delicatessenzaak en restaurant in één

De Burgerij in Tilburg

Beoordeling: (10) Bedankt voor je beoordeling!

Meer dan 100 keer op gestemd!

Stem nu!
 

(134)

Gespot door: Marthine Ruitenberg
6 februari 2014

Dit is een plek met een verhaal, dat zie ik direct. Een praatje met de grote vriendelijke knuffelbeer Joris (één van de twee broers die eigenaar zijn) leert dat ik gelijk heb. De Burgerij blijkt voorheen hun ouderlijk huis te zijn geweest. Jij zou ook goed voor je eigen huis zorgen toch? In de Burgerij zit al hun ziel en zaligheid. Het interieur moet spik en span zijn en de service ligt standaard hoog voor al hun personeel. Je moet het zo zien: als iemand bij jou thuis is wil je...

lees meer ›

Twee vriendelijke beren van broers toveren ouderlijk huis om tot Tilburgse hotspot

Vanaf eind 2011 wordt dit familiebedrijf met ziel en zaligheid gerund door de broers Jaap en Joris. Naar de Burgerij kun je met iedereen: met je vriendje om te overnachten in het Bed & Breakfast (heel schattige kamers en ontbijtruimte!), met je moeder naar de délicatessenwinkel of met vriendinnen naar het restaurant om een vorkje te prikken.

De romantische Franse setting, het vriendelijke personeel, de ambacht in elke tak (B&B, restaurant en delicatessenzaak) van de Burgerij maakt deze spot tot één van de favorieten van de Tilburger. Het lijkt wel een Franse kolonie in Tilburg. Wie door de Noordstraat wandelt, loopt de Burgerij niet zomaar voorbij. Hij trekt gewoon de aandacht van iedereen. Dat zie je ook aan mensen die voorbij lopen: iedereen kijkt even naar binnen om te kijken wat er aan de hand is.

Restaurantbediening hurkt naast je neer voor toelichting
In het restaurant worden gasten aangesproken als mevrouw of meneer, maar de bediening hurkt wel naast je neer om wijnen of gerechten toe te lichten. Het moet natuurlijk geen opgedofte bedoeling en interessantdoenerij zijn. Iedereen moet zich hier echt een welkome gast voelen en compleet in de watten gelegd worden.

Uitgebreid thuis lunchen op zondagmiddag?
Als je een Franse delicatessenzaak binnenloopt en de zangeres Dalida hoort, als achtergrondmuziek, dan heb je ons al. Als jij op zondagmiddag lekker en uitgebreid wilt lunchen moet je hier gewoon even langsgaan en je hele tas volgooien. Best gek eigenlijk dat je dit soort zaakjes weinig ziet in Tilburg. Maar meer hebben ze niet nodig eigenlijk, ze hebben de Burgerij.

Overigens zijn ze (als enige horecazaak) genomineerd voor beste jongerenbedrijf van Nederland de afgelopen vijf jaar.

Geïnspireerd geraakt? Reserveer nu je plekDeel dit gespotte plekje met je vrienden.

Hier zit De Burgerij

De Burgerij
Noordstraat 87b
5038 EK Tilburg

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

0138220989

Bezoek de website van dit bedrijf

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten