Eten en drinken regio Amsterdam: Restaurant de Kas is gevestigd in een acht meter hoge kweekkas uit 1926

De Kas in Amsterdam

Beoordeling: (5) Bedankt voor je beoordeling!

Meer dan 100 keer op gestemd!

Stem nu!
 

(141)

Gespot door: Marthine Ruitenberg
6 februari 2014

Wat is dit een prachtige locatie! Als ik ooit nog eens ga trouwen, neem ik deze locatie in serieuze overweging. Absolute klasse in combinatie met heerlijk (biologisch) eten. Ze maken zelfs hun eigen kaas. En je bent in Amsterdam in een oase van rust in deze prachtige kas & kruidentuin.

lees meer ›

De beroemde architect Piet Boon ontwierp het adembenemende interieur.

Restaurant de Kas is gevestigd op een zeer bijzondere locatie, namelijk een oude kweekkas. Deze kas uit 1926 behoorde oorspronkelijk tot de Amsterdamse Stadskwekerij, maar werd gered van de sloop door topkok Gert-Jan Hageman. Het unieke 8 meter hoge glazen gebouw liet hij herbouwen tot restaurant en kwekerij. De beroemde architect Piet Boon ontwierp het adembenemende interieur.

Jaarlijks schuiven bij De Kas hier zo'n 50.000 gasten aan in de prachtige eetzaal en in de kruidentuin. Er wordt dagelijks één menu samengesteld, afgestemd op de oogst van de eigen kwekerij. De kookstijl is geïnspireerd door de keukens van het mediterraanse platteland, waarbij superverse lokale groenten een voorname rol spelen.

De presentatie is eenvoudig, maar zeer stijlvol. De smaken zijn licht en opwekkend. De groentegerechten worden geserveerd in combinatie met vlees of vis, maar voor vegetarische gasten bereidt de chef graag een geheel vegetarisch menu.

Geïnspireerd geraakt? Reserveer nu je plekDeel dit gespotte plekje met je vrienden.

Hier zit De Kas

De Kas
Kamerlingh Onneslaan 3
1097de Amsterdam

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

0204624562

Bezoek de website van dit bedrijf

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten