Dagje uit regio Utrecht: Oudste Ginkgo Biloba’s en de oudste Japanse notenboom van Europa.

De Oude Hortus in Utrecht

Beoordeling: (1) Bedankt voor je beoordeling!

Gespot door: Marthine Ruitenberg
10 maart 2014

Een van de best verborgen pareltjes van Utrecht is de Oude Hortus, gelegen achter het Universiteitsmuseum aan de Lange Nieuwstraat. Een prachtige stilteplek in het hart van de stad, waar je kunt ontsnappen aan de hectiek van alledag. De hortus van Utrecht heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1639. Studenten leerden hier vroeger van alles over geneeskrachtige- en giftige planten. Nu is het een heerlijk uitstapje voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Naast peace seekers die op zoek zijn naar rust, kunnen tuinliefhebbers hier uiteraard ook hun hart ophalen. De tuin is verdeeld in een aantal verschillende tuinen, waaronder een cottage tuin en een regiustuin. De variëteit is hier enorm Zo staat hier bijvoorbeeld een van de oudste Ginkgo Biloba’s van Nederland (230 jaar oud en zevende van de wereld), maar ook de oudste Japanse notenboom van Europa.

Ook met lagere temperaturen kun je hier prima terecht. De indrukwekkende kassen, die gebouwd zijn in 1906, zijn een prima warm onderkomen. Deze blikvangers zijn in 2007 volledig gerestaureerd en herbergen een grote variatie aan planten. Ze vertellen het verhaal van vele speciale, exotische planten.

Als alle wonderschone onderdelen zijn bezocht kan bij het Museumcafé Ginkgo een kop koffie of heerlijke lunch genuttigd worden.

Jij bepaalt ons aanbod, stem nu!

Onze spotter vond dit een bijzonder plekje. Steun jij dit bedrijf ook! Geef ze dan jouw stem.

 

94

Bij minimaal 100 stemmen wordt dit bedrijf opgenomen in ons aanbod

Hier zit De Oude Hortus

De Oude Hortus
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

0302538008

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten