Eten en drinken regio Groningen: Zoals het klokje bij De Uurwerker tikt, tikt het nergens

De Uurwerker in Groningen

Beoordeling: (1) Bedankt voor je beoordeling!

Gespot door: Nino Raaff
8 april 2014

In alles wat ik gespot heb ben ik nog nooit zo enthousiast ergens binnengelopen als hier. Ik kreeg de Uurwerker getipt door één van onze bezoekers en ik liep door de stad op zoek naar dit bedrijf. Ik liep een steegje in en zag op een bordje dat ik voor de Uurwerker het hoekje om moest. Hier kwam ik op een heel leuk pleintje terecht waar ik al helemaal enthousiast van werd, ik kreeg gelijk het gevoel dat dit een ideale plek voor studenten moest zijn. Maar bij binnenkomst van de Uurwerker stond mijn studentenhart pas echt in vuur en vlam. Wat een heerlijke sfeer hangt hier, ik zie om me heen grote leren banken staan waar ik mensen aan het werk zie en waar natuurlijk ook lekker gelounged wordt. Verder staan er hoge tafeltjes waar mensen achter hun laptop gedoken zijn. In de inrichting van het pand zie je zoveel verassende dingen zoals oude koekoeksklokken. Wat ook opvalt is dat het pand verdeeld is in drieen, er is een werk hoek, een eethoek en een lounge hoek tegenover de bar. Alles is open maar toch ook afgeschermd.

Toen ik de bedrijfsleider in al mijn enthousiasme vertelde wat ik bij de Uurwerker kwam doen, begon naast me een man te lachen, hij bleek Bjorn Eerkes de designer van de Uurwerker te zijn, en dus het meester brein achter alle verassende dingen die ik in de inrichting zag. Hij vond het leuk dat ik zo enthousiast werd van zijn werk bij de Uurwerker. Samen vertelde ze hoe zij aan de naam 'De Uurwerker' zijn gekomen: de straat waar de Uurwerker zich bevindt heet de Uurwerkersgang, en het huisnummer is 247 (oftewel 24/7), nou 1+1=2, en je hebt de naam van het bedrijf. Ik krijg ook gelijk een rondleiding van de bedrijfsleider, en wat blijkt, de werkhoek kan worden afgehuurd voor feesten en partijen en wordt dan s'avond omgetoverd tot een feesthoek met eigen bar. Als hij me meeneemt naar de eethoek, of restaurant, verteld hij erbij dat dit vroeger een bibliotheek was voor studenten. Hier kun je trouwens overheerlijke pizza's bestellen die door echte Italiaanse koks worden bereid in de, let op, ENIGE houtoven in Groningen. Ik heb zelf de pizza niet geproefd, maar ik vertrouw er volledig op dat dit overheerlijke pizza's moeten zijn. Na het diner veranderd de sfeer tot een lounge/feestelijke ambiance, door de DJ's die vrijdags en zaterdags gaan draaien.

Overigens maakt de Uurwerker gebruik van het selfservice concept, je besteld zelf aan de bar en zij komen het eten of drinken bij je tafeltje brengen. Dit scheelt hun in personeel zodat jij je eten en je drinken goedkoper kan krijgen.

De Uurwerker is pas open sinds augustus, maar van mij mag dit bedrijf aan de grote klok worden gehangen!

Jij bepaalt ons aanbod, stem nu!

Onze spotter vond dit een bijzonder plekje. Steun jij dit bedrijf ook! Geef ze dan jouw stem.

 

16

Bij minimaal 100 stemmen wordt dit bedrijf opgenomen in ons aanbod

Hier zit De Uurwerker

De Uurwerker
Uurwerkersgang 24/7
9712 EJ Groningen

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

050 8200991

Bezoek de website van dit bedrijf

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten