Ontspanning regio Amsterdam: Met de FGS He Hua Temple heeft het Boeddhisme ook in Amsterdam een thuis

FGS Hua Temple in Amsterdam

Beoordeling: (1) Bedankt voor je beoordeling!

Meer dan 100 keer op gestemd!

Stem nu!
 

(114)

Gespot door: Berenice Barbosa
6 februari 2014

Midden in het centrum, pal naast de wallen, stuitte ik op deze grote goudkleurige tempel met prachtige ornamenten. De aangename sereniteit die er binnen heerst sloeg ogenblikkelijk op mij over terwijl ik rondliep in een eeuwenoude Chinese wereld, omringd door mooie Boeddhabeelden. Er is een spirituele-boekenverkoop waarvan de inkomsten naar onderhoud van de tempel en goede doelen gaat. Ze hebben er lekkere kip en vegetarische vis. En als je vertrekt, krijg je een briefje mee met daarop...

lees meer ›

De grootste in traditioneel Chinese paleisstijl gebouwde tempel van Europa

Fo Guang Shan is een internationale Chinese boeddhistische organisatie met tempels en groepen over de hele wereld. Hun 'He Hua'-tempel (letterlijk: lotusbloemtempel) in hartje Amsterdam is de grootste in traditioneel Chinese paleisstijl gebouwde tempel van Europa. De hardstenen buitentrappen van de tempel leiden naar de hoger gelegen gebedsruimte. Voor de bouw van de tempel zijn speciale dakpannen uit China overgevlogen, net als de vele karakteristieke ornamenten.

De dieren op het dak vertegenwoordigen de Chinese dierenriem en de draken bieden de tempel en de wijk symbolische bescherming. Links en rechts van de tempel staan panden waarin de boeddhistische nonnen wonen en die qua bouwstijl een opvallende overgang vormen van de Chinese tempel naar de oerhollandse buurpanden. De tempel maakt deel uit van het beroemde Amsterdamse Chinatown, dat beked staat om het Nieuwmarktplein, de Waag en de vele Chinese eethuisjes en aparte winkels.

Geïnspireerd geraakt? Reserveer nu je plekDeel dit gespotte plekje met je vrienden.

Hier zit FGS Hua Temple

FGS Hua Temple
Zeedijk 106-118
1012 BB Amsterdam

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

0204202357

Bezoek de website van dit bedrijf

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten