Ontspanning regio Den Haag: Floaten in een zoutwater cabine in het grootste floatcentrum van Nederland

Float Center Haaglanden in Den Haag

Beoordeling: (6) Bedankt voor je beoordeling!

Meer dan 100 keer op gestemd!

Stem nu!
 

(105)

Gespot door: Marthine Ruitenberg
5 februari 2014

Na zelf een keer in een floatkuip gelegen te hebben ziet zo'n cabine van Floatcenter Haaglanden er een stuk aantrekkelijker uit. Het is ruimer en minder claustrofobisch dan je aanvankelijk zou denken. Het licht is sfeervol en je voelt je gelijk op je gemak. Je hebt je eigen privédouche. Je ontspant gelijk al op het moment dat je de kamer binnenstapt.

lees meer ›

Ontspanning zonder enige vorm van inspanning

FloatCenter Haaglanden is het eerste float-en massage Center in de regio Den Haag en tevens het grootste FloatCenter van Nederland, met vier luxe floatruimten en vele bijpassende vormen van ontspanning.


In het Center vind je een oase van rust, waarin je volledig kunt ontspannen in een relatief kort tijdsbestek. Je doet nieuwe energie op door een uurtje floaten in een niet claustrofobische floatroom (geen tank!), dus iedereen kan het!

Wat is floaten

Floaten, floating, floattherapie ... Hoe je het ook wilt noemen, het is heel simpel de meest effectieve manier om stress te verminderen en om totaal te ontspannen. Het komt er in het kort op neer, dat je drijft op ruim 30 cm speciaal zout water in een speciaal daarvoor ontwikkelde floatcabine (geen clausotrofobische floattank!).
Een ervaring ongeveer gelijk aan de Dode Zee, dus zonder enige inspanning drijf/float je op het water. Het water is gelijk aan de lichaamstemperatuur, waardoor je geen verschil voelt tussen het gedeelte van het water wat het lichaam wel of niet raakt. Hierdoor "denken" de hersenen dat het lichaam "zweeft".

Tenzij je een astronaut bent, is dit de enige situatie die je hebt waarin het lichaam volledig vrij is van de "schadelijke" gevolgen van de zwaartekracht... Elke spier in je lichaam is in de gelegenheid om totaal te kunnen ontspannen.

Floaten is dan ook de manier om de diepste ontspanning te bereiken die men kan ervaren. In de floatcabine, worden naast de zwaartekracht, ook andere prikkels, zoals geluid en licht uitgesloten. Officieel wordt dit "Floatation REST" (Restricted Environmental Stimulation Technique) genoemd.

Floaten reduceert de productie van stresshormonen en stimuleert tegelijkertijd de productie van andere hormonen die een groot gevoel van welbehagen creëren. Het lichaam herstelt zich en komt in "evenwicht".

Floaten of floating is tevens heerlijk voordat je je laat verwennen met een lichaamsmassage, Spa-Capsule behandeling of saunabezoek.

Ontspanning, zonder enige vorm van inspanning!

Geïnspireerd geraakt? Reserveer nu je plekDeel dit gespotte plekje met je vrienden.

Hier zit Float Center Haaglanden

Float Center Haaglanden
Volendamlaan 1162
2547 CZ Den Haag

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

070-3250168

Bezoek de website van dit bedrijf

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten