Dagje uit regio Huisduinen: Duik in de waterkelder en bewonder het 11 meter lange skelet van Chris de Potvis!

Fort Resort Kijkduin in Huisduinen

Beoordeling: (0) Bedankt voor je beoordeling!

Meer dan 100 keer op gestemd!

Stem nu!
 

(112)

Gespot door: Berenice Barbosa
24 december 2013

Het gezegde "zo glad als een Aal" ken ik wel.... maar blijkbaar zijn er dus ook gladde haaien! En bij Fort Kijkduin kan je ze zelfs aaien. Ik denk dat ik zelf dan toch liever Chris de Potvis een aai over zijn bol ga geven. Chris zijn skelet heeft namelijk een prachtige plek gekregen in het unieke zeeaquarium van Fort Kijkduin. Als je er naast staat ben je spontaan blij dat Potvissen normaal gesproken ver in de open zee zwemmen. En, als je Chris een High Five hebt gegeven is er nog genoeg te...

lees meer ›

Duik in de waterkelder van Fort Kijkduin en bewonder het 11 meter lange skelet van Chris de Potvis!

Het fort gaat ver terug in de tijd en  is in zijn oorspronkelijke vorm gebouwd tussen 1811-1813 in opdracht van Napoleon.

Ambachtslieden uit de hele Provincie Noord-Holland en honderden Spaanse krijgsgevangenen hebben in die periode aan het fort gewerkt.
In 1996 opende Prins Willem Alexander officieel het schitterend gerestaureerde fort en het voor Europa unieke zeeaquarium, dat in het ondergrondse gangenstelsel is gebouwd.

Je vindt hier een 14-tal schitterende aquaria, met ieder een eigen thema. Sensationeel is de vele meters lange glastunnel en de zeezoogdieren expositie in de oude waterkelder met het skelet van Chris de Potvis. Chris is levend aangespoeld op 27 november 1997 op het strand van Wassenaar en daar gestorven. Gelukkig heeft Fort Kijkduin hem een mooie plek gegeven en kan je zijn enorme omvang nog bewonderen.

Het aquarium beschikt over een aantal 'aanraakbakken' met kustdieren als kleurrijke zeeanemonen, roggen, rode ponen en gladde haaien. Ook vind je er  de glazen tunnel, wat waarschijnlijk de grootste attractie van het fort is en waar je ook doorheen kan lopen.

Geïnspireerd geraakt? Reserveer nu je plekDeel dit gespotte plekje met je vrienden.

Hier zit Fort Resort Kijkduin

Fort Resort Kijkduin
admiraal Verhuellplein 1
1789 AX Huisduinen

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

Bezoek de website van dit bedrijf

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten