Dagje uit regio Den Haag: Prachtig gratis openluchtmuseum: een ode aan de boom

Het Bomenmuseum in Den Haag

Beoordeling: (1) Bedankt voor je beoordeling!

Meer dan 100 keer op gestemd!

GRATIS
Gespot door: Berenice Barbosa
17 december 2013

Ik kan me nog herinneren dat ik minister Plasterk dit Museum zag openen op tv. Toevallig reed ik hier laatst door heen en ben later in alle rust even een kijkje gaan nemen. Heerlijk dit zeg. In alle rust even rondlopen en genieten van die vriendelijke bruine reuzen.

Een meesterwerk van kunstenaar Herman de Vries

De wijk Wateringse Veld is 1 groot bomenmuseum. Een wandeling door de wijk leidt langs een enorme variatie aan boomsoorten. Bijna elke straat heeft zijn eigen boom.

In Wateringse Veld staan nu bijna 400 soorten, ondersoorten en rasbomen. Van de smalbladige es tot de kaukasische peer en van de wolappel thalys tot de yoshino-kers. De omvang van de collectie is uniek in Nederland. Alleen al in het Vlietpark staan 45 verschillende eikensoorten.

De geestelijk vader van het Bomenmuseum is de kunstenaar Herman de Vries. Het uitgangspunt van de Vries is er op gericht om de natuur weer terug te brengen in het leven van de stadsmens. 

Bezoekers van het museum kunnen deze gids voor 15 euro aanschaffen bij de stadsboerderij in Wateringse Veld. Het museum is altijd open, gratis en dat blijft de komende tientallen jaren ook zo.

Geïnspireerd geraakt? Reserveer nu je plekDeel dit gespotte plekje met je vrienden.

Hier zit Het Bomenmuseum

Het Bomenmuseum
San Fransicosingel
2548HS Den Haag

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten