Uit met kinderen regio Zwolle: Ik loop met een glimlach het sinterklaasmuseum uit!

Het Sinterklaasmuseum in Zwolle

Beoordeling: (1) Bedankt voor je beoordeling!

Gespot door: Jörgen Kromhout
21 februari 2014

Zie ginds komt de stoomboot, nee ik heb me niet vergist in de datum, ik loop het Sinterklaasmuseum binnen. In een piepklein museum in de kelder van een carnavalswinkel vind ik alles over Sinterklaas, boeken, foto's en heel veel beelden. De 'museum directeur' Meine vertelt vol enthousiasme over zijn passie die hij van kinds af aan had: alles over Sinterklaas verzamelen. Die verzameling liep zo uit de klauwen dat een vriendin voorstelde om er een museum van te maken. In de kelder van zijn winkel begon hij zijn verzameling uit te stallen.

Het museum was nog niet gereed of de kabelkrant plaatste het lokale nieuws: we hebben een sinterklaasmuseum, al snel volgde De Stentor, de Telegraaf en voor Meine het wist werd de straat afgesloten, bussen omgeleid omdat het NOS-journaal aandacht aan het nieuwe museum besteedde.

Meine brengt het Sinterklaas gevoel weer helemaal bij me naar boven. Je kunt hem terecht een groot sinterklaasfan noemen, naast zijn museum is hij ook nog stadssinterklaas en heeft hij een stripboek over Sinterklaas laten maken. Ik loop met een glimlach deze mooie zaak uit, overigens met een dracula pak voor mijn zoon. "Je komt hier langs voor Sinterklaas en loopt als Vampier de deur uit." Roept hij me nog na.

Jij bepaalt ons aanbod, stem nu!

Onze spotter vond dit een bijzonder plekje. Steun jij dit bedrijf ook! Geef ze dan jouw stem.

 

6

Bij minimaal 100 stemmen wordt dit bedrijf opgenomen in ons aanbod

Hier zit Het Sinterklaasmuseum

Het Sinterklaasmuseum
Assendorperstraat 82
8012 CB Zwolle

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

038-4211399

Bezoek de website van dit bedrijf

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten