Eten en drinken regio Eindhoven: Trendy zaak met een knipoog naar de Aziatische keuken waar wijn de hoofdrol speelt

Jiu.nu in Eindhoven

Beoordeling: (2) Bedankt voor je beoordeling!

Meer dan 100 keer op gestemd!

Stem nu!
 

(110)

Gespot door: Marthine Ruitenberg
14 februari 2014

Jiu.nu geeft echt een ware smaakexplosie in je mond. Echte smaakbommetjes. Ik vind het vooral fijn dat er halve gerechten worden geserveerd en dat je ook lekker halfvolle glaasjes wijn kunt bestellen. Kleine details maken het eten tot een feest, zeker ook voor wat betreft de variatie. Een passend, modern interieur in trendy Aziatische sfeer maakt het plaatje compleet

lees meer ›

Meer dan 200 wijnen worden bewaard in een speciale wijnkamer op de eerste verdieping op de juiste temperatuur.

Is het bij Jiu.nu dan eten bij de wijn in plaats van wijn bij het eten? Wij komen er niet helemaal uit. Zowel de gerechten als de bijhorende wijnsuggesties zijn in ieder geval verdraaid lekker. Jiu.nu klinkt als een hippe sushibar, maar het blijft bij klinken. Achter de glazen entree met neonletters ontvouwt zich namelijk een trendy zaak waar wijn de hoofdrol speelt. 

Hoe zit het dan met de naam? Jiu staat voor wijn in het Mandarijn- Chinees. En de naam doet het al vermoeden: in ieder gerecht is een Aziatische knipoog te bespeuren. Met 200 exemplaren in de klimaatkasten en 30 open flessen zou je denken dat het eten wat op de achtergrond raakt. Maar nope. Geen uitgebreide maaltijden hoor, maar halve gerechten met van alles wat wordt hier geserveerd. Meer dan 200 wijnen worden bewaard in een speciale wijnkamer op de eerste verdieping op de juiste temperatuur. 

Bevalt een wijntje goed? Alle wijnen kunnen worden nabesteld op de JIU.nu webshop of in het restaurant. 

Tip: iedere eerste zaterdag van de maand is hier van 15.00 tot 17.00 een wijnproeverij. Een mooie selectie van 15 wijnen en ports staan klaar om te proeven, te vergelijken en eventueel jouw voorraad aan te vullen. Het proeven kost niets en verplicht je tot niets. De wijnen kunnen ter plekke of online worden besteld (altijd met een leuke aanbieding) en zijn vanuit voorraad mee te nemen. 

Geïnspireerd geraakt? Reserveer nu je plekDeel dit gespotte plekje met je vrienden.

Hier zit Jiu.nu

Jiu.nu
Willemstraat 9
5611 Ha Eindhoven

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

0402027154

Bezoek de website van dit bedrijf

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten