Eten en drinken regio Haarlem: Als ik binnenloop bij Jopen krijg ik altijd zin lekker lang te blijven.

Jopenkerk in Haarlem

Beoordeling: (7) Bedankt voor je beoordeling!

Gespot door: Linda Miete
25 februari 2014

Als ik binnenloop bij Jopen krijg ik altijd zin lekker lang te blijven. Deze oude kerk is namelijk prachtig verbouwd tot brouwerij, café en restaurant. De enorme ketels waarin het bier wordt gebrouwen glimmen mij tegemoet. Maar dat niet alleen, het ontwerp is prachtig, de bar heeft dit jaar nog de 'beste bar van Nederland' award gewonnen en terecht.

Anneke vertelt me dat men ooit voor deze kerk als locatie heeft gekozen, omdat ze het van oorsprong afkomstige bier Jopen weer in Haarlem wilde gaan brouwen. De ketels om bier mee te brouwen hebben natuurlijk wel een bepaalde hoogte nodig. Een leegstaande kerk bood een prachtige plek om de droom om Jopen weer naar Haarlem te halen te verwezenlijken. 

Eén van de idealen van de oprichters is om de consument meer te leren over bier en de verschillende smaken die er zijn. In het restaurant krijg je daarom naast de wijnkaart ook bij elke gang bieradvies. Zo ontdek ik hoe heerlijk fris het Rosé biertje kan zijn. Tevens betrekken ze andere specialisten zoals die van kaas of oesters erbij. Zij geven dan masterclasses over bijvoorbeeld de combinaties met bier en speciale kazen.

Ik zie vandaag ook voor het eerst dat zij een comedy avond hebben, dat gaat in samenwerking met de comedy club. Een avond vol lekker eten, biertjes en heel veel lachen met verschillende stand-up comedians. Die ga ik heel snel boeken!

Jij bepaalt ons aanbod, stem nu!

Onze spotter vond dit een bijzonder plekje. Steun jij dit bedrijf ook! Geef ze dan jouw stem.

 

37

Bij minimaal 100 stemmen wordt dit bedrijf opgenomen in ons aanbod

Hier zit Jopenkerk

Jopenkerk
Gedempte Voldersgracht 2
Haarlem

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

023 53341 1

Bezoek de website van dit bedrijf

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten