Dagje uit regio Rotterdam: Modern theater toont klassieke, niet westerse en Europese kwaliteitsfilms in prachtige zalen

LantarenVenster in Rotterdam

Beoordeling: (3) Bedankt voor je beoordeling!

Meer dan 100 keer op gestemd!

Stem nu!
 

(116)

Gespot door: Berenice Barbosa
21 februari 2014

Filmhuizen hebben voor mij altijd zo'n beetje een alternatief imago. Vaak oud, klein.. Maar dit is een prachtige moderne en grote bioscoop waar je de meest bijzondere films kunt gaan kijken. Grote zalen, veel zitruimte en bijzonder goed geluid en beeld. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. De zalen zijn mooi, schoon en goed onderhouden. Yes, ik ben fan!

lees meer ›

Topfilms die je in normale bioscopen niet zo gauw ziet

LantarenVenster is de plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien, terug te gaan in de tijd met klassieke films, verrast te worden door documentaires en voor kinderen vele goede kinderfilms.

Het filmprogramma van LantarenVenster biedt elke week een gevarieerd overzicht van de nieuwste premières die in Nederland worden uitgebracht. Met een programma van de niet-westerse en voornamelijk Europese kwaliteitsfilm, vertoont LantarenVenster een aanbod dat doorgaans niet in de reguliere bioscopen te zien is.

Naast premières vertoont LantarenVenster iedere week diverse ‘specials’ als klassiekers, documentaires, zwijgende films met muzikale begeleiding, themaprogramma’s en volwassenen educatie. Ook draaien er Nederlandse familiefilms en prachtige jeugdfilms van over de hele wereld. En zijn er festivals als Camera Japan, het Architectuur Film Festival Rotterdam en het Internationaal Film Festival.

Buiten het reguliere filmprogramma is LantarenVenster ook gastheer voor een aantal filmclubs die hun eigen filmprogramma in samenwerking met LantarenVenster in ons theater uitvoeren.

LantarenVenster is onderdeel van het Europa Cinemas Network, ter ondersteuning van de Europese film.

Het nieuwe gebouw van LantarenVenster, aan de Otto Reuchlinweg 996 op de Wilhelminapier, telt vijf filmzalen van verschillende grootte met in totaal ruim 600 zitplaatsen. Daarnaast is er één grote zaal. Deze heeft een grote speelvloer, circa 300 zitplaatsen of 400 staanplaatsen en diverse mogelijkheden voor gebruik. In deze zaal zullen de concerten plaatsvinden.

Het hele gebouw is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Geïnspireerd geraakt? Reserveer nu je plekDeel dit gespotte plekje met je vrienden.

Hier zit LantarenVenster

LantarenVenster
Otto Reuchlinweg 996
3072 MD Rotterdam

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

0102772277

Bezoek de website van dit bedrijf

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten