Dagje uit regio Den Bosch: Iedereen die houdt van carnaval moet hier geweest zijn

Oeteldonks Gemintemuzejum in Den Bosch

Beoordeling: (2) Bedankt voor je beoordeling!

Meer dan 100 keer op gestemd!

Stem nu!
 

(115)

Gespot door: Tessa Smits
17 februari 2014

Dit is een museum voor de echte Carnaval liefhebber. Ik mag mijzelf hier niet onder scharen, meer desondanks heb ik me hier kostelijk vermaakt. De deskundige uitleg tijdens de rondleiding door vrijwilligers maakt het zowel voor Oeteldonkers als niet Oeteldonkers zeer aanbevelingswaardig. Je krijgt dankzij de aardige vrijwilligers de mogelijkheid meer te zien, te horen en te ervaren dan wanneer je zelfstandig rondkijkt.

lees meer ›

Een veelkleurig nalatenschap van het unieke Bossche en mondiale Carnaval

De historie van het carnaval  en het volksfeest zoals we het tegenwoordig kennen worden hier prachtig tentoongesteld. Het carnavalsmuseum Oeteldonks Gemintemuzejum is een ouderwets knus museum. De museumstukken in het Oeteldonks Gemintemuzejum komen uit alle werelddelen, uit het verleden en heden en worden zorgvuldig bewaard. Dit is een veelkleurig nalatenschap van het unieke Bossche en mondiale carnaval. Ze zitten gevestid aan binnenstadsriviertje "De Binnendieze", in het in 2001 gerestaureerde poortgebouw van het Middeleeuwse Zusters van Orthenklooster. 

Om een goed beeld te verkrijgen van dit internationale volksfeest, zijn diverse digitale touchscreens in het museum opgehangen met oude filmbeelden. Deze worden op hun tijd aangevuld met diverse muziekfragmenten die zelf uit te kiezen en te bedienen zijn. Dit geheel zorgt voor een complete impressie van carnaval. Ze hebben hier een bijzondere en bonte verzameling van attributen: prachtige maskers, kostuums, affiches, foto’s, prenten, schilderijen, keramiek en muziek.

Geïnspireerd geraakt? Reserveer nu je plekDeel dit gespotte plekje met je vrienden.

Hier zit Oeteldonks Gemintemuzejum

Oeteldonks Gemintemuzejum
Zusters van Orthenpoort 27
5211 ND Den Bosch

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

0736130199

Bezoek de website van dit bedrijf

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten