Weekendje weg regio Amsterdam: Op het Altaar: overnachten in een eeuwenoud schuilkerkje

Op het altaar in Amsterdam

Beoordeling: (10) Bedankt voor je beoordeling!

Meer dan 100 keer op gestemd!

Stem nu!
 

(123)

Gespot door: Jörgen Kromhout
29 april 2014

Een kerkje dat je in zijn geheel kunt afhuren om met zijn tweeën in te overnachten: dat mag volgens mij niet ontbreken op Spotzter.nl. Prachtig monumentaal pand. En binnen is het muisstil; Je hoort helemaal niets meer van het rumoer van de Amsterdamse binnenstad. Waanzinnige ervaring om hier te overnachten. 

lees meer ›

Op de plaats waar vroeger het altaar stond, staat nu een kingsize bed

Dit bijzondere en exclusieve appartement bevindt zich in een recentelijk gerestaureerd monument. Het werd in 1751 gebouwd als een zogenaamd 'schuilkerkje' voor rooms-katholieken die in die tijd werden vervolgd en hun geloof dus in het geheim moesten belijden.

Het schuilkerkje bevindt zich achter het Rembrandtplein, aan de Amstel, verscholen in een steegje dat met een poort is afgesloten. Vanaf de buitenkant lijkt het op een gewoon huis, maar binnen tref je een stil, mooi verlicht appartement aan met authentiek plafond, vloerverwarming, luxesanitair en een kingsize bed op de plek waar vroeger het altaar stond. Het kerkje wordt in zijn geheel verhuurd.

De ligging is perfect: hartje Amsterdam, achter het rembrandtplein, tegenover de Stopera en op loopafstand van het Centraal station, de Dam, het Waterlooplein en nagenoeg alle andere attracties die de stad rijk is. 

Geïnspireerd geraakt? Reserveer nu je plekDeel dit gespotte plekje met je vrienden.

Hier zit Op het altaar

Op het altaar
Amstel 98
1017ac Amsterdam

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

0620599056

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten