Avontuur regio Rucphen: IJskarten op 3500m2 ijsvloer met karts op spikebanden

Skidôme in Rucphen

Beoordeling: (5) Bedankt voor je beoordeling!

Meer dan 100 keer op gestemd!

Stem nu!
 

(153)

Gespot door: Nino Raaff
1 mei 2014

Uniek is dit zeker! Met speciale karts met spikebanden over een spekgladde ijsbaan racen. Je moet enorm behendig zijn om hier de bochten goed te kunnen nemen, zeker avontuurlijk! Dit is wat mij betreft echt even een ander uitje dan de bekende 'normale' kartbanen.

lees meer ›

Alles draait dus bij het ijskarten om behendigheid

Dit is nog eens wat anders dan normaal karten. In deze enorme ijshal ga je met elektrisch gedreven karts de strijd aan op een gigantische ijsvloer. Deze unieke ervaring kun je alleen hier in Rucphen opdoen. 

Het circuit bestaat uit een 3500m2 ijsvloer. Je rijdt hier met speciale elektrische karts die voorzien zijn van spikebanden. Jij glijdt met deze karts dus over het ijs en maakt bochten door te driften. Je moet voor het ijskarten dus enorm behendig zijn, heel goed kunnen sturen en de bochten al glijdend kunnen nemen.  

De karts behalen een snelheid van ongeveer 60 km per uur. Maar let op! Bij ijskarten gaat het puur om behendigheid, alleen op snelheid win je het zeker niet. Je moet op het meest ideale moment je bochten inzetten (en dus driften). Pak jij die perfecte driftlijn dan kan jij jezelf de winnaar noemen. Het zal je aan het begin nog goed tegenvallen, want het is best lastig...... maar al snel heb je het onder de knie en dan wil je nooit meer naar de normale kartbaan!

IJskarten is geschikt voor alle leeftijden, wel geldt er een minimale lichaamslengte van 1.40 meter.

Geïnspireerd geraakt? Reserveer nu je plekDeel dit gespotte plekje met je vrienden.

Hier zit Skidôme

Skidôme
Baanvelden 13
4715 ZH Rucphen

Venster sluiten

Telefonisch reserveren kan via

0165343134

Bezoek de website van dit bedrijf

Bedankt voor je stem

Deel dit gespotte plekje met je vrienden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe bijzondere plekken?

Mis niets en schrijf je inVenster sluiten