100% bijzonder
Den Bosch
Eten en drinken

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Café Bar le Duc in Den Bosch

“Naast het café is er ook een heuse brouwerij.”

Als je binnenkomt verwacht je eigenlijk een normaal kroegje. Tot mijn grote verassing heeft dit kleine leuke donkerbruine kroegje een eigen brouwerij waar het personeel gepassioneerd over vertelt. Je kunt hier komen om een heerlijk eigen gebrouwen biertje te drinken maar voor een lekker gerecht ben je hier ook op het juiste adres. Echt een leuke combi een brouwerij en een café!

Pilkington's in Den Bosch

“Pilkington's ademt nostalgie, gezelligheid en de sfeer van de Engelse Country”

Over een schattig eigentijds restaurantje gesproken moet je zeker bij pilkingtons zijn! De Engelse sfeer proef je direct bij binnenkomst. Een mooie rustige landelijke uitstraling zorgt er voor dat je helemaal bijkomt na een dagje shoppen of bezoek aan de kathedraal.

Chocolate Company in Den Bosch

“De lekkerste dingen maken van chocolade”

Ik stond al te staren naar het mooie pandje. Totdat het mij opviel dat er voor het pandje op de grond het bord stond met de mededeling dat ze 50 verschillende smaken chocolademelk hebben. Dat maakte me natuurlijk erg nieuwsgierig en ik ben naar binnen gestapt! En inderdaad in de vorm van Hotchocospoons die je door de melk moet roeren. Ze hebben zelfs chocolademelk met sojamelk en alcohol!

Eetbar Dit in Den Bosch

“Lekker informeel en nét even anders”

Super leuke en gezellige eetbar is DIT. Wat ook gewoon al lekker is: als je Piet heet krijg je 10 procent korting. Er hangt een relaxte sfeer en dit in combinatie met lekker eten en gezellig personeel, is het zeker een aanrader. Of je alleen een drankje drinkt of lekker gaat eten: het bevalt sowieso, ik kan iedereen aanbevelen om even te loeren en te proeven in Eetbar DIT.

 • Ik loop een gemoedelijk coffeebarretje in genaamd Creme, Coffee and pastry. Op de deur lees ik dat ze op zondag singer song writers hebben die een uurtje optreden. Leuk! Dit is de vibe die ik in een koffiebar het leukst vindt, gemixt met kunst en cultuur. Naast de muziek zie ik ook kunstwerken van een plaatselijke schilder aan de muur. De ondernemer vertelt vol passie hoe hij samen met zijn zoon deze koffiebar begonnen is. Zijn zoon kwam terug u

  Lekker
  073Den Bosch
  Creme, coffee & pastry
 • Wat Artisan, naast het smaakvolle menu, compleet maakt is het gevoel van een oprecht welkom en top service. Er wordt goed aandacht geschonken aan elke gast. Helemaal in Brabantse stijl. Alleen al voor de wijnkaart is dit ook een terugkomertje. Je ziet duidelijk terug dat de eigenaresse vinoloog is. Artisan zit net onder het hoge segment in Den Bosch en is tevens voor een breed publiek de moeite waard. Hebben ze goed voor elkaar zeg ik zo.

 • Eigenaren David en Marjam verwezelijken met een duidelijke visie voor hun restaurant Zaher een droom. Zaher straalt warmte, gastvrijheid en respect uit. Hun enthousiasme voor de Afghaanse keuken is duidelijk te zien in dit mooie restaurant. In de Afghaanse taal staat Zaher voor een prachtige verschijning, iets of iemand met een bijzondere kwaliteit. Iets wat je zeker niet vergeet en waar je anderen enthousiast over zult vertellen, als je he

  Lekker
  073Den Bosch
  Zaher
 • Super leuke taartenwinkel! Hier hebben ze werkelijk alles in huis om jouw gewenste taarten helemaal mee op te pimpen. Als het hier niet lukt, dan is het geen taart meer wat je aan het maken bent. We weten allemaal dat decoreren een kiem is. Gelukkig vind je achterin deze taartenstore een workshopruimte, waar je het maken van taarten in 1.5 tot 3 uur makkelijk onder de knie krijgt. Aanradertje zeg ik, voor jong en oud.

 • Ik kan niet anders dan stoppen voor de pui van deze visspeciaalzaak, wat een prachtig pand, een moderne en professionele uitstraling. Hier moet ik meer van weten, de eigenaar vertelt enthousiast dat ze net geopend zijn, een rasondernemer die vele zaken heeft gehad, het ging weer kriebelen en hij wilde een visspeciaalzaak zoals je die bijna nergens ziet. Echt professioneel met bijzondere visproducten en natuurlijk een lunchplek om te genieten van

 • Bij binnenkomst zorgt de suikerzoete lucht ervoor dat het glazuur al bijna van mijn tanden springt. Maar wat heerlijk, al die verschillende soorten snoepgoed. Mijn kinderhart gaat sneller kloppen bij al die zuurstokken, mega lollies en honderden soorten schepsnoep. De onderneemster zit hier al sinds 1983 en de winkel is een begrip in Den Bosch omdat ze ook veel 'oud' snoep verkoopt zoals 'jodenvet' iets dat ik ken van vroeger als 'sikkevet'. Hee

 • Eten met optredens is natuurlijk bijzonder. Voor een rustig of romantisch diner is De Rode Pimpernel niet helemaal de juiste plek. Voor een avondje uit daarentegen is het hier perfect. Verwacht geen haute cuisine, maar prima smaak en de prijzen zijn helemaal goed.

  Lekker
  073Den Bosch
  Gasterij de Rode Pimpernel
 • "Eten is het nieuwe delen". Deze uitspraak die triggert ik als ik door de Frans aandoende Korte Putstraat wandel. Wat doen ze anders dan normaal bij Lokaal 1650? Het momumentale pand van buiten heeft een strak en modern interieurdesign,. Lekkere loungebeat ook op de achtergrond trouwens. Het is middag, maar ik bestel automatisch een lekker wijntje bij de lunch, in die ontspannen vibe kom ik hier direct terecht. Op de kaart word ik opge

  Lekker
  073Den Bosch
  Lokaal 1650
 • Super leuke en gezellige eetbar is DIT. Wat ook gewoon al lekker is: als je Piet heet krijg je 10 procent korting. Er hangt een relaxte sfeer en dit in combinatie met lekker eten en gezellig personeel, is het zeker een aanrader. Of je alleen een drankje drinkt of lekker gaat eten: het bevalt sowieso, ik kan iedereen aanbevelen om even te loeren en te proeven in Eetbar DIT.

  Lekker
  073Den Bosch
  Eetbar Dit

Bijzondere restaurants en bars

Op zoek naar een heerlijk restaurant of gezellige bar in Nederland? Onze spotters zijn op zoek gegaan naar eet & drink plekken waar het water in je mond loopt, gastheerschap nog hoog op de agenda staat en vanuit het hart met goede ingrediënten wordt gewerkt. Zij selecteerde bedrijven op prachtige locaties, met out of the box concepten, gepassioneerde ondernemers of extreem hoge kwaliteit. Waar ga jij je smaakpapillen verwennen?
Venster sluiten