100% bijzonder
Eindhoven
Eten en drinken

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

't Koffiehuisje in Eindhoven

“Als je hier eenmaal neerploft wil je niet meer weg”

Op het oude Phillips terrein vind je het aller schattigste koffiehuisje. De eigenaresse Loes heeft de gave om je hier helemaal thuis te laten voelen. De knusse setting en het welkome gevoel wat je krijgt als je binnenkomt zorgt er voor dat je hier niet meer weg wilt, het lijkt alsof je een stapje terug doet in de tijd. Het kleinste espressobarretje van Eindhoven geeft je namelijk een heerlijk huiskamer gevoel. Ik snap waarom dit zaakje altijd hoog in de 'beste koffie lijstjes' staat. En ik moet zeggen: de lunch is ook niet voor de poes! Tip: sluip het kleine trappetje op en ga boven zitten....

Restaurant Vintage in Eindhoven

“Gasten ervaren Vintage doorgaans als een sfeervol en laagdrempelig restaurant”

Restaurant vintage is echt wat je noemt vintage! Overal vind je het bewijs terug, van de bruin leren noppenbanken tot de stoeltjes, aan de tafeltjes, en de ouderwetse lampenkappen! Ook het eten heeft een vintage smaakje. Eigenlijk moet je hier gewoon even langs gaan om een hapje te eten en het zelf te ervaren.

Radio Royaal in Eindhoven

“Simpele, sobere aankleding met standaard "fabrieksstoeltjes"”

Op het oude Phillips terrein vind je de leukste, nieuwste en meest hippe plekjes van Eindhoven! Zo ook Radio Royaal. Via een trap en flinke zilveren toegangsdeuren stap je dit oude pand binnen. Gevestigd in het oude energiehuis van Phillips is dit restaurant een gouden combinatie van chique, hip en industrieel. Het eten is een combinatie van Frans - Duits eten.

Smalle Haven in Eindhoven

“De keuken staat midden in de zaak, zonder enige afscheiding”

De kok legt je uit wat hij heeft heeft ingekocht die dag en jij beslist wat je wilt. Origineel! Het ontbreken van de kaart is prima, dat maakt het alleen maar spannender. Het lukt ze elke keer weer een gezellige sfeer te creëren waarin je je thuis voelt. Het restaurant van de Smalle Haven is een bonte mengelmoes van retro en kunst, vintage meubelen en jong design. Tof dat je al het interieur kunt kopen!

 • Er zijn theaterrestaurants in Nederland waar je geweldig kunt dineren, denk aan Koperen Kees en Verkadefabriek. Park & Pluche in het Parktheater in Eindhoven kan zich bij dit rijtje aansluiten. Voorafgaand aan een voorstelling kun je hier genieten van het theatermenu voor een vriendelijke prijs. Alles zó lekker dat wij onderling van bord ruilden zodat elke tafelgenoot alles kon proeven. Ideaal om een hapje te eten voor de voorstelling

 • In een prachtige oude Philips fabriek in Eindhoven is Usine gevestigd. Dit gebouw is een van de meest bekende gebouwen van Eindhoven, namelijk De Lichttoren. In deze zevenhoekige tored werd vroeger de levensduur van gloeilampen getest.  Usine is van 9 uur s'ochtends tot 1 uur 's nachts, 7 dagen per week geopend. Met een brede menu kaart is er voor iedereen wel wat. Afhankelijk van de tijd dat je in het restaurant bent krijg j

  Lekker
  040Eindhoven
  Usine
 • Het mag wel duidelijk zijn dat ik niet vies ben van een hamburger op zijn tijd. En iedere keer als ik een burgerbar in stap denk ik weer hmm... Ga ik hier wat bijzonders vinden? Nou: ook hier werd ik weer verrast. Heel ruim opgezet en je kunt hier ook de maandburger bedenken, hoe leuk is dat? Als je het bent geworden dan mag je als eregast en kok in spe komen proeven!

 • Wat een gave jazzclub is FIFTH|NRE, zeg! Elk weekend is er drie dagen lang een feestje bij deze jazzclub. Op TGI Friday kun je, je weekend met je collega’s of vrienden beginnen. Genietend van funky vibes jazz DJ’s eindig je de werkweek met ‘after work drinks ’n bites. Zaterdag is het thema Fabulous Saturday, dit wil zeggen dat je terug gaat in de tijd met fijne muziek dat je het echte New York Flitter Feeling geeft. Verschillende DJ’s

  Lekker
  040Eindhoven
  FIFTH|NRE
 • Op het oude Phillips terrein vind je de leukste, nieuwste en meest hippe plekjes van Eindhoven! Zo ook Radio Royaal. Via een trap en flinke zilveren toegangsdeuren stap je dit oude pand binnen. Gevestigd in het oude energiehuis van Phillips is dit restaurant een gouden combinatie van chique, hip en industrieel. Het eten is een combinatie van Frans - Duits eten.

  Lekker
  040Eindhoven
  Radio Royaal
 • Toen ik hier het terrein op liep twijfelde ik of ik wel op het juiste adres was. Maar het staat toch echt boven de entree. Piet Hein Eek! Van de omgeving hou je of niet. Ik hou er wel van. Hier vind je een verzameling van kunstenaar ateliers en een fantastisch restaurant met oude meubelen en unieke lampen. Wil je na het eten toch nog wat anders doen? Dan kun je naast het restaurant gluren in winkel- en expositieruimte.

  Lekker
  040Eindhoven
  Piet Hein Eek
 • Ben jij de speciaalbier kenner, of moet je misschien nog in de leer? Dan kan je bij deze brew pub je hart ophalen! Hier bier word letterlijk onder je voeten gebrouwen en er worden allerlei verschillende bieren gebrouwen niets is te gek! Er bestaat zelfs een bier met rook! En bijvoorbeeld met koffie.

 • De kok legt je uit wat hij heeft heeft ingekocht die dag en jij beslist wat je wilt. Origineel! Het ontbreken van de kaart is prima, dat maakt het alleen maar spannender. Het lukt ze elke keer weer een gezellige sfeer te creëren waarin je je thuis voelt. Het restaurant van de Smalle Haven is een bonte mengelmoes van retro en kunst, vintage meubelen en jong design. Tof dat je al het interieur kunt kopen!

  Lekker
  040Eindhoven
  Smalle Haven
 • Op het oude Phillips terrein vind je het aller schattigste koffiehuisje. De eigenaresse Loes heeft de gave om je hier helemaal thuis te laten voelen. De knusse setting en het welkome gevoel wat je krijgt als je binnenkomt zorgt er voor dat je hier niet meer weg wilt, het lijkt alsof je een stapje terug doet in de tijd. Het kleinste espressobarretje van Eindhoven geeft je namelijk een heerlijk huiskamer gevoel. Ik snap waarom dit zaakje altijd hoo

  Lekker
  040Eindhoven
  't Koffiehuisje

Bijzondere restaurants en bars

Op zoek naar een heerlijk restaurant of gezellige bar in Nederland? Onze spotters zijn op zoek gegaan naar eet & drink plekken waar het water in je mond loopt, gastheerschap nog hoog op de agenda staat en vanuit het hart met goede ingrediënten wordt gewerkt. Zij selecteerde bedrijven op prachtige locaties, met out of the box concepten, gepassioneerde ondernemers of extreem hoge kwaliteit. Waar ga jij je smaakpapillen verwennen?
Venster sluiten