100% bijzonder
Dagje uit
Gratis

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Belasting en Douane Museum in Rotterdam

“Al jouw vragen over belasting worden in dit museum beantwoord”

Belasting betalen vindt een groot deel van de mensen niet leuk. In dit museum zie je dan ook hoe iedereen dit altijd probeert en probeerde vermijden. En om het te innen... Hoe ingewikkeld! Erg leerzaam uitje.

De Weggeefwinkel in Utrecht

“Een alternatief voor de commerciële consumptiemaatschappij”

Gratis is altijd leuk. Wel een beetje onwerkelijk hoor, om hier gewoon met gratis spullen de deur uit te lopen. Ik voelde me bijna schuldig. Maar het idealistische gedachtegoed van de eigenaren sprak ook mij zo enorm aan. Ik denk dat heel veel mensen in Utrecht hier enorm blij mee zijn.

Bouwspeelplaats 't Landje in Amsterdam

“Het Landje ligt mooi tussen de bomen, op een eilandje in het Rembrandtpark. ”

Geweldige plek voor kinderen om te ravotten, hutten bouwen of samen te knutselen. Zelfs de ouders worden hier weer kinderen. Door de leuke begeleiding is dit echt een aanrader. De meeste activiteiten zijn hier gratis. Maar ook de betaalde activiteiten zijn niet duur! Lekker zo midden in Amsterdam.

Haags Openbaar Vervoer Musum (HOVM) in Den Haag

“Als je in Den Haag het openbaar vervoer pakt verbaast het je niet dat hier een museum voor is”

Oude trams en bussen: de remise aan de Parallelweg, een museum, staat er vol mee. Toen ik genoeg oude trams en bussen had gezien, kon ik even heerlijk plaatsnemen voor een ritje. Als je even weinig geld hebt en een dagje uit wilt is dit een prima idee!

 • Echt tof dit, weer eens wat anders normaal! Ga met je kinderen of vrienden, het is allebei leuk. Luister naar de verhalen op het schip die verteld worden n laat je meevoeren. Een absolute aanrader als je een dagje uit wilt, maar je hebt geen idee wat je wilt doen.

  Gratis
  010Rotterdam
  Het Havenmuseum
 • Belasting betalen vindt een groot deel van de mensen niet leuk. In dit museum zie je dan ook hoe iedereen dit altijd probeert en probeerde vermijden. En om het te innen... Hoe ingewikkeld! Erg leerzaam uitje.

  Gratis
  010Rotterdam
  Belasting en Douane Museum
 • Het concertgebouw is vanwege zijn wereldberoemde akoestiek een van de bijzonderste gebouwen om een concert te beluisteren. Ik vind het altijd echt betoverend. Tijdens de zogeheten 'lunchconcerten' kun je zelfs iedere woensdagmiddag gratis van prachtige uitvoeringen genieten!

  Gratis
  020Amsterdam
  Het Concertgebouw
 • Oude trams en bussen: de remise aan de Parallelweg, een museum, staat er vol mee. Toen ik genoeg oude trams en bussen had gezien, kon ik even heerlijk plaatsnemen voor een ritje. Als je even weinig geld hebt en een dagje uit wilt is dit een prima idee!

  Gratis
  070Den Haag
  Haags Openbaar Vervoer Musum (HOVM)
 • Dit jaar word de tweede editie van Proefpark Haarlem georganiseerd in het Kenaupark. Op 22, 23 en 24 augustus kun je genieten van dit culinaire evenement. Genietend van de sfeer kunnen bezoekers heerlijk smullen van verschillende lekkernijen. Wat er nou zo bijzonder is aan dit evenement? Alles wordt geserveerd vanuit foodtrucks! Bij Proefpark Haarlem zijn de koks de artiesten, en wie houdt nou niet van lekker eten? Dit evenement gaat verder dan

  Gratis
  023Haarlem
  Proefpark Haarlem
 • Als ik gasten op bezoek heb en meeneem op trektocht door de stad, lopen we hier altijd even langs. Prachtige beelden van verschillende kunstenaars. Een inspirerende wandeling en levert gelijk leuke gespreksstof op. .Voor de fotoliefhebbers: neem ab-so-luut je camera mee!

  Gratis
  010Rotterdam
  Beeldenroute Rotterdam
 • Dit is echt een leuk dagje uit en even iets heel anders. De rondleidingen worden gegeven door vrijwilligers en daar kan je heel wat van opsteken. Wat ook erg gaaf is dat de molen op zaterdag weer hout zaagt als er genoeg wind is! Helaas heb ik dat niet kunnen zien, misschien dat jullie de mazzel wel hebben.

  Gratis
  030Utrecht
  Molenerf de Ster
 • Een prachtig landgoed maar vooral die Japanse tuin. Ik heb uren gewandeld in de tuin en rondom de bijzondere gebouwen. Dit is echt een heel mooi gratis dagje uit! Dus als dat najaarszonnetje schijnt zou ik zeggen; op naar Den Haag!

  Gratis
  070Den Haag
  Landgoed Clingendael
 • Zelf nog nooit geweest, maar ik kwam dit programma tegen en vind dat ie op Spotzter thuishoort. Lijkt me enorm interessant om de 'making of' van een theater productie, live mee te maken. Een bijzonder gratis uitje, leek mij. Maar wellicht denken jullie daar anders over, dus laat je stem horen!

  Gratis
  020Amsterdam
  De Tekstsmederij

Gratis dagje uit

Op zoek naar een gratis dagje uit in Nederland? Onze spotters zijn op zoek gegaan naar locaties waar je gratis een geweldige dag kunt beleven, omdat je er niet uitgekeken raakt, je dagen later nog over praat of waar je de tijd compleet vergeet. Zij selecteerde bedrijven op prachtige locaties, met out of the box concepten, gepassioneerde ondernemers of opvallend hoge kwaliteit waar de toegang voor jou helemaal gratis is.
Venster sluiten