100% bijzonder
Rotterdam
Eten en drinken

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

The Tea Lab in Rotterdam

“Deze nieuwe parel in Rotterdam heeft het gewoon goed begrepen.”

Meer dan 30 soorten verse thee, dit is de plek voor de theeliefhebber en dat werd tijd na al die trendy coffeeshops ;-) Je kunt hier heerlijk lunchen en genieten van die overheerlijke theeën.

Hopper in Rotterdam

“Een nuchtere bak koffie van de hoogste kwaliteit”

Wat mij inspireert bij Hopper is dat de ondernemer Karel, om de kwaliteit te bewaken alles zelf maakt, zelfs de bankjes waar je op zit. Door zijn kritisch houding zoekt hij voor de bereiding van zijn producten steeds dichter naar de bron. Zo bakt hij zelf het brood en brandt hij ook de koffiebonen zelf. Daardoor weet hij precies waar hij mee bezig is.  Ondanks zijn hoge ambities gaat hij hierin niet te ver, hij zegt zelf ook "het moet wel toegankelijk blijven voor mijn klanten" sommige koffiebarren gaan zo ver in hun passie dat ze hun klanten vergeten en dan...

The Kitchen in Rotterdam

“De wifi is uiteraard gratis en de koffie malen ze zelf”

Ik vind dit vooral zo'n mooie plek door de ontspannen sfeer die er hangt en het bijzondere interieur. Je kan hier heel goedkoop heel goed dineren (7 euro!!) maar dat zou je niet zeggen als je de prachtige industriële look ziet van dit restaurant! Wat een topper!

Restaurant De Matroos en het Meisje in Rotterdam

“Bij m'n ouders wilde ik nooit eten wat de pot schaft, maar hier wel!”

Wauw wat een gaaf restaurant is dit! Zoiets heb ik nog nooit eerder gezien. Ik had al van verschillende mensen gehoord dat dit echt een aanrader is. En dat is het zeker! Het interieur lijkt net weggelopen uit een museum van delfsblauw. Je eet wat de pot schaft en dat is verrukkelijk maar als je wensen hebt gaat de kok ook voor je aan de slag!

 • Het enthousiasme en de passie van de chef-kok raakte me enorm! Over alles is echt nagedacht: het soort grill dat hij gebruikt, de keuze van het vlees, de prijswinnende wijnen. Hier eet je echt het allerlekkerste stukje vlees van Rotterdam!

  Lekker
  010Rotterdam
  CEO baas van het vlees
 • Het interieur van het restaurant is geïnspireerd door het moderne Bangkok. Geen traditionele beelden of kleedjes, maar een eenvoudige inrichting met sfeervolle verlichting en kleine Thaise details. Het traditionele is wel weer terug te vinden in de gerechten. Massaman curry, viskoekjes en Tom Kha ontbreken dan ook niet op de menukaart. En of het er lekker is? Jazeker, zelfs de krant heeft een stuk aan ze toegewijd. Try it, zou ik zeggen!

  Lekker
  010Rotterdam
  DeliBird
 • Heel gaaf ook interactief voor kids, mocht zelf ook de expositie lopen! Een leuke manier om kinderen in aanraking te brengen met kunst en cultuur zonder dat het saai word. De expositie gaat over beweging en de kids worden er heel erg bij betrokken. Ook kunnen ze gratis in het bibliotheekcafé zitten die kleurrijk is en heel erg op kids gericht! Ze kunnen zich hier een hele middag vermaken.

  Lekker
  010Rotterdam
  Villa Zebra
 • Wát een kleurrijk interieur; zachtroze kleuren, grappige versieringen op de muur en leuk ingerichte zitjes zorgen voor een warm welkom als je binnenkomt. Het unieke zit hem in de enorme hoeveelheid aan keuze die ze bieden in de bakery. Glutenvrij, veganistisch, standaard, eenvoudige cupcakes: alles zo uitgebreid creatief en mooi versierd, dat je sterk in je schoenen moet staan om ze niet allemaal te bestellen!

  Lekker
  010Rotterdam
  Ten to Three Bakery
 • De machinist is een plek waar alles bij elkaar komt. Van zakenman tot student en huismoeder! Een gezellige boel dus. Lekker een bakje koffie drinken op z'n Rotterdams of wat eten, is allemaal prima! Vooral de locatie is erg leuk. De ruimte, het uitzicht en de sfeer. Kortom een perfecte plek om een pitstop te maken!

  Lekker
  010Rotterdam
  De Machinist
 • Eindelijk een gezellig, goed en verantwoord burgerrestaurant. Goede kwaliteit en leuk geprijsd. Prachtige plek in deze kunsthal met industriële look. Het eten is ook geweldig, zowel de vegetarische als biologische burgers zijn met liefde klaargemaakt. En dat proef je.

 • Net drie weken open, dus we hebben de primeur bij deze nieuwe zaak van Francois Geurds. Met deze nieuwe plek wil Francois zijn chef's een platform geven om te experimenteren en dat proef je! Heerlijke smaakcombinaties en bijzondere ingrediënten. Dit 'zusje' van michelin sterren restaurant FG is ook wat laagdrempeliger, voor 15,- per gerechtje kun je je laten verrassen door de hoge kwaliteit experimenten van de chefs. Wat betreft de kof

 • Dit is een restaurant met een missie: het leven op aarde wat mooier en liefdevoller maken. Ik voel me heel erg aangesproken door hun aanpak. Ze claimen niet voor niets 100% biologische en 100% vegetarisch. Als vegetariër kan ik hier elke keer zulke lekkere gerechten eten. Hier kun je met een gerust hart heerlijk eten! Het idee van Spirit is simpel: goed eten maken dat beter smaakt. Beter in je mond, in je hoofd én in je hart. Dus vin

 • Meer dan 30 soorten verse thee, dit is de plek voor de theeliefhebber en dat werd tijd na al die trendy coffeeshops ;-) Je kunt hier heerlijk lunchen en genieten van die overheerlijke theeën.

  Lekker
  010Rotterdam
  The Tea Lab

Bijzondere restaurants en bars

Op zoek naar een heerlijk restaurant of gezellige bar in Nederland? Onze spotters zijn op zoek gegaan naar eet & drink plekken waar het water in je mond loopt, gastheerschap nog hoog op de agenda staat en vanuit het hart met goede ingrediënten wordt gewerkt. Zij selecteerde bedrijven op prachtige locaties, met out of the box concepten, gepassioneerde ondernemers of extreem hoge kwaliteit. Waar ga jij je smaakpapillen verwennen?
Venster sluiten