100% bijzonder
Utrecht
Dagje uit

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Kookmeesters in Utrecht

“Het atelier is hier de keuken”

De sfeer bij Kookmeesters is zo ontzettend hartelijk. Deze zaak, die alleen op afhuur beschikbaar is, wordt gerund door een stel goede gasten die hun gezamenlijke hobby tot grote hoogte hebben weten te stuwen. Zelf ben ik er (nog) niet geweest, maar een workshop bij Kookmeesters is volgens mijn vriendinnen een pure belevenis. Je merkt aan alles dat je hier in een professionele omgeving zit. Super aardige gasten die weten wat ze aan het doen zijn. Ook al ben je geen keukenprinses: als je hier de deur uit loopt kun je koken als een koning.

De Draaihals in Utrecht

“Door je aandacht te richten en veel te oefenen maak je je het draaien op de schijf eigen en ben je in staat je werkstukken vorm te geven.”

Wat een gepassioneerde dame is Lies, zij weet echt alles over het proces van mooie potten maken. De cursus spreekt erg tot de verbeelding, net zoals in die film 'Ghost' aan de slag met klei en een draaischijf!

Nederlands Volksbuurtmuseum in Utrecht

“Krijg een beeld van de harde volksbuurten van anno 1900”

De kennis die je hier op doet over het leven van de arbeiders tot een eeuw terug en verder is heel tof en leerzaam. Maar eigenlijk draait het hier niet om voor mij. Het leukste vond ik om de vrijwilligers te spreken die met passie vertellen over hun werk en de geschiedenis van Wijk C. Het Nederlands Volksbuurt Museum is een plekje waar de tand des tijds geen grip op lijkt te krijgen. Je krijgt een prachtig beeld van hoe het leven vroeger was in volksbuurten als Wijk C; dé volksbuurt van Utrecht. Eigenlijk zou iedere Utrechter verplicht moeten zijn om een keer naar het Volksmuseum te...

De Oude Hortus in Utrecht

“Naast peace seekers die op zoek zijn naar rust, kunnen tuinliefhebbers hier uiteraard hun hart ophalen”

Een van de best verborgen pareltjes van Utrecht is de Oude Hortus, gelegen achter het Universiteitsmuseum aan de Lange Nieuwstraat. Een prachtige stilteplek in het hart van de stad, waar je kunt ontsnappen aan de hectiek van alledag. De hortus van Utrecht heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1639. Studenten leerden hier vroeger van alles over geneeskrachtige- en giftige planten. Nu is het een heerlijk uitstapje voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Naast peace seekers die op zoek zijn naar rust, kunnen tuinliefhebbers hier uiteraard ook hun hart ophalen. De tuin is...

 • Dit is echt een leuk dagje uit en even iets heel anders. De rondleidingen worden gegeven door vrijwilligers en daar kan je heel wat van opsteken. Wat ook erg gaaf is dat de molen op zaterdag weer hout zaagt als er genoeg wind is! Helaas heb ik dat niet kunnen zien, misschien dat jullie de mazzel wel hebben.

  Doen
  030Utrecht
  Molenerf de Ster
 • Als ik ga hardlopen loop ik altijd achter dit imposante gebouw. Het zag er uit als een soort van sterrenkoepel die mij altijd nieuwsgierig maakte. Een prachtig oud pand dat echt geschiedenis ademt. Je ziet gewoon dat hier veel geschiedenis in zit en dat hierin veel is gebeurd. Het museum heeft veel triggers die mij nieuwsgierig maken. Je kunt aan allerlei dingen draaien, zelf wind maken, de sterrenkunde-expert uithangen door de telescoop interess

 • Als je door de stad loopt en een uurtje over hebt, is het de moeite waard om een keer binnen te lopen. Dit museum is namelijk klein van formaat, dus je wandelt er zo doorheen. Het Aboriginal Art Museum geeft kunstliefhebbers en culturele liefhebbers de kans om vertrouwd te raken met de traditionele en moderne Aboriginal kunst.

  Doen
  030Utrecht
  Aboriginal Art Museum
 • Binnen mijn vriendennetwerk hoorde ik al niets dan goeds over Karma. En ik geef ze dik gelijk. Al een paar clubs en kroegjes hebben het geprobeerd in Utrecht, maar ik vind dat Karma de eerste is die het écht professioneel aanpakt. De uitstraling van de bar doet 't 'm voor mij al bij binnenkomst. Prima begeleiding, goede service en kwaliteit. Geen inspiratie voor een leuk uitje? Kom hier is koekeloeren...

 • Wat een prachtig klassiek festival is dit! Dit Festival Oude Muziek brengt elk jaar in een nieuw thema de mooiste klassiek muziek. Dit jaar gaat het over de familie Habsburgers. De onwaarschijnlijk machtige Habsburgers heersten over grote delen van Europa en hun kinderen mengden zich onder de hoogste Europese adel, vanaf de middeleeuwen tot ver na de barok. Het accent in de programmering komt te liggen op de oostzijde van hun invloedssfeer: het g

  Doen
  030Utrecht
  Festival Oude Muziek
 • Wat een heerlijk paasweekend idee! Het internationaal Comedy Festival, meer dan 60 comedians van over de hele wereld komen naar Utrecht om twee avonden vol rake observaties, hilarische grappen en messcherpe humor te brengen.  Zoals comedians als Arie Koomen, Leon van der Zanden, Silvester Zwaneveld en vele anderen wordt het gegarandeerd leuk. Ook voor Engelssprekende comedyfans trouwens want die kunnen ervoor kiezen een geheel Engelsta

  Doen
  030Utrecht
  Internationaal Comedy Festival
 • Een enorm schattig winkeltje en gerund door enthousiaste vrouwen die zich helemaal inleven in de tijd van toen.... Erg leuk om eens binnen te stappen, echt alles is authentiek en je kunt er nog steeds oud Hollands snoep kopen, erg lekker!

  Doen
  030Utrecht
  Museum voor het Kruideniersbedrijf
 • Boven verwachting mooi. Ik kon me eerlijk gezegd van tevoren geen beeld maken van een Nederlandse botanische tuin en was daarom compleet onvoorbereid op de indrukwekkende schoonheid van de exotische (en in sommige gevallen ook zeldzame) planten en bomen. Het universiteitsgebouw zelf is ook prachtig. Leuk is ook dat je middenin de botanische tuinen een workshop schilderen kunt volgen!

  Doen
  030Utrecht
  De Botanische Tuinen
 • Mindfullness trekt wel mijn aandacht. Zelf heb ik het nog nooit gedaan, maar ik moet zeggen dat ik nu al fan ben van mindfull kanoën. Ik kan me wel voorstellen hoe meditatief dit kan aanvoelen. Begeleidster Marjolein is erg inspirerend en gepassioneerd over haar aanpak. Als het weer beter wordt ga ik hier absoluut een lesje boeken.

Bijzonder dagje uit

Op zoek naar een bijzonder dagje uit in Nederland? Onze spotters zijn op zoek gegaan naar locaties waar je niet uitgekeken raakt, je dagen later nog over praat of waar je de tijd compleet vergeet. Zij selecteerde bedrijven op prachtige locaties, met out of the box concepten, gepassioneerde ondernemers of opvallend hoge kwaliteit. Welke bijzonder dagje uit ga jij boeken?
Venster sluiten