100% bijzonder
Utrecht
Eten en drinken

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Eetcafé Te Koop in Utrecht

“Topkok Alex Zeelenberg combineert zijn jarenlange ervaring bij diverse top restaurants met zijn talent en liefde voor biologische en streekgebonden producten”

Al jaren fiets ik langs deze zaak de Wittevrouwensingel. Hij maakte me altijd al nieuwsgierig. Ook heb ik ze een paar keer voorbij zien komen bij lokale media. Alles in dit eetcafé is te koop, fantastisch toch?! Zelf heb ik niks gekocht, maar ik weet zeker dat er zat vrouwen zijn die dit doen. Sterker nog ik weet dit, want de zaak zit vaak goed gevuld.

Restaurant Wilhelminapark in Utrecht

“Hoge recensies voor personeel”

Omdat ik samen met mijn vriendin hier vaak langs fiets, nieuwsgierig was en een paar centen extra over had, besloten we hier een spontaan te gaan dineren. Vroeger was het nog iets meer high-end, maar het is nog steeds niet goedkoop. Maar dat verwacht je ook niet van een restaurant dat middenin het statige Wilhelminapark ligt, met uitzicht op de vijver, het is het zeker waard. Top bediening, top gerechten, top locatie. Echt een aanrader voor iedereen om je hier eens goed te laten verwennen! Ik kom hier in ieder geval nog een keer terug voor een speciale gelegenheid.

Barbeton in Utrecht

“Vergeet vooral niet van de overheerlijke worteltaart te proeven”

Met een glimlach op mijn gezicht liep ik hier de zaak uit. Wat een fijne sfeer! Ze hebben een te gek pand en helemaal geweldig is dat de logo’s die je hier tegenkomt, de bierviltjes en zelfs het behang speciaal door een designer zijn ontworpen. Mooi is ook de unieke designmap van Utrecht met de gezichten van de eigenaren erop in het midden van de bar. De counter is van beton gemaakt, maar lijkt alsof hij van hout is - daar komt trouwens de naam ook vandaan: Barbeton. Vers eten en speciaal bier in speciale flesjes! Als je van strak design houdt, zit je hier goed. Het eerste wat je...

't Amsterdammertje in Loenen

“wars van arrogantie, open minded en alles om jou een geweldige avond te bezorgen”

Ik ben iemand die heel erg van echt goed eten houd maar niet van opgedirkte zaken….. dus ja, eten bij een Michelin sterren restaurant sla ik daarom meestal over. Maar nu heb ik mijn hemelse plek gevonden! Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. Ik heb hier de combinatie ervaren van hoogstaande kwaliteit met ondernemen vanuit het hart en je gasten een thuis geven. Wat me direct opviel bij binnenkomst is de oprechtheid van de gastheer, hij doet niet alsof ie je welkom heeft, hij heet je echt welkom, je voelt dat hij je oprecht een mooie avond wil bezorgen. De kriebels komen in je buik;...

 • Wat doe je als je prachtige restaurant naast een aftandse friettent zit? Dan koop je die gewoon op om er zelf een mooi lunchcafe in te zetten! Dat deed de ondernemer van Caffe P. Hierdoor is de lokatie erg klein, maar ik voel me er gelijk thuis als ik binnenkom. Mijn aandacht wordt direct getrokken naar de muur die volledig uit pallets is opgebouwd en de meest uiteenlopende wijnen bevat. Je kunt een wijn uit de muur kiezen en via hun personalize

  Lekker
  030Utrecht
  Caffe P
 • Ik ben vooral dolenthousiast omdat ze hier de meest heerlijke handgemaakte bonbons verkopen. En niet alleen de bonbons zijn handgemaakt, hier proef je veel pure smaken. Het restaurant zit ook nog eens in één van de mooie werfkelders van de Utrechts grachten!

  Lekker
  030Utrecht
  Sector 3
 • Ik durf zelfs mijn schoonmoeder hier mee naartoe te nemen. Ik ben iemand die heel snel eet, maar dit eten is gewoon zonde om heel snel in je mond te stoppen. Ik kom hier wel vaker en het eten vult altijd enorm. Bij mijn laatste bezoekje had ik zelfs één muffin op en zat al bommetjevol. Snap er helemaal niets van.

 • Ik heb nog niet mijn pantoffels aangetrokken, zo warm en thuis voelde het hier. Ik bestel een kopje thee bij een vrolijke krullenbol van een ober die me met passie vertelt dat ze steeds meer bezig zijn bekendheid te krijgen. Blijkt ook lastig als je niet in de binnenstad zit. Slaat eigenlijk helemaal nergens op, want ze zitten op 10 minuutjes fietsen vanaf de stad. Dit restaurant verdient meer, veel meer. Online kom je dit restaurant ook steeds m

 • Gezellig en hip zijn wel de woorden die van toepassing zijn hier! Wat een leuk restaurant is dit! Ik werd vrolijk ontvangen door twee heren die vol passie vertelde over de mooie producten die ze gebruiken. Het pand van De branding voelt als een echt schip, aan de voorkant loopt ze helemaal rond.

  Lekker
  030Utrecht
  Restaurant de Branding
 • Het zijn overheerlijke frozen yogurts bij de Yogurt Barn. Maar ik was vooral onder de indruk van het mooie concept en duurzame insteek die overal doorgevoerd is. Het eten is er heerlijk en helemaal vers gemaakt. En er zijn zoveel lekker combinaties voor je yoghurt echt top. Het is een prachtig pand, klantvriendelijk personeel echt weer een aanwinst voor Utrecht.

 • Al jaren fiets ik langs deze zaak de Wittevrouwensingel. Hij maakte me altijd al nieuwsgierig. Ook heb ik ze een paar keer voorbij zien komen bij lokale media. Alles in dit eetcafé is te koop, fantastisch toch?! Zelf heb ik niks gekocht, maar ik weet zeker dat er zat vrouwen zijn die dit doen. Sterker nog ik weet dit, want de zaak zit vaak goed gevuld.

 • Het draait bij 50|50 Food om tweede kansen, mensen worden geholpen om weer de maatschappij in te komen. Het Leger des Heils zorgt er voor dat mensen die het moeilijk hebben gehad opgeleid worden en een baan krijgen. 50|50 is een erkend leerbedrijf waar enthousiaste cliënten van het Leger des Heils werken onder deskundige begeleiding. Bij 50|50 Food bieden ze het beste uit verre keukens dichtbij, van Hongarije en Frankerijk tot Mexico en Chi

  Lekker
  030Utrecht
  5050 Food
 • Langs de weg Willeskop staat het leuke restaurant De Schans! Het restaurant heeft een rustige uitstraling van binnen en als een van de weinige restaurants heerlijke stoelen om in te zitten. De kok komt regelmatig langs om te checken of alles oké is, keurig. Als hij de vrije hand krijgt en je laat hem zijn gang gaan, maakt hij wat lekkers voor je klaar. Uiteraard kunt u wel uw voorkeuren aandragen. Ook is er een uitgebreide menukaart waar u altij

Bijzondere restaurants en bars

Op zoek naar een heerlijk restaurant of gezellige bar in Nederland? Onze spotters zijn op zoek gegaan naar eet & drink plekken waar het water in je mond loopt, gastheerschap nog hoog op de agenda staat en vanuit het hart met goede ingrediënten wordt gewerkt. Zij selecteerde bedrijven op prachtige locaties, met out of the box concepten, gepassioneerde ondernemers of extreem hoge kwaliteit. Waar ga jij je smaakpapillen verwennen?
Venster sluiten