100% bijzonder
Amsterdam

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

House of Bols in Amsterdam

“Maak kennis met het geheim achter 's werelds oudste gedestilleerde merk”

Omdat Bols al sinds 1575 wereldberoemde likeur maakt, is het kijkje achter de schermen dat House of Bols biedt ook echt boeiend en verdiepend. Bols heeft bovendien de beste bartenders in dienst die jou een paar geheimen van het vak bijbrengen. Wat mij betreft bijzonder genoeg, maar jullie beslissen!

Da Portare Via in Amsterdam

“Ook de tiramisu en chocolademousse uit eigen keuken zijn een begrip”

Tijdens het spotten kreeg ik deze aanbeveling, een echte Italiaan, met pizza uit houtgestookte oven, overheerlijke zelfgemaakte tiramisu en bijzondere wijnen. Een echte Italiaanse familie die dit restaurant runt. Heerlijk gegeten!

Op het altaar in Amsterdam

“Op de plaats waar vroeger het altaar stond, staat nu een kingsize bed”

Een kerkje dat je in zijn geheel kunt afhuren om met zijn tweeën in te overnachten: dat mag volgens mij niet ontbreken op Spotzter.nl. Prachtig monumentaal pand. En binnen is het muisstil; Je hoort helemaal niets meer van het rumoer van de Amsterdamse binnenstad. Waanzinnige ervaring om hier te overnachten. 

New King in Amsterdam

“'Best late night restaurant' door Time Out magazine”

Ik had al veel gehoord over dit restaurant, maar toen ik binnen kwam dacht ik: het ziet er leuk uit maar wanneer komt de wow factor? Die kwam meteen nadat ik de eerste gerechten geproefd had. Het was echt een smaaksensatie! Dáárom is dit restaurant dus zo populair. Het eten is echt geweldig! Binnen is het niet al te groot maar wel gezellig. Het personeel is vriendelijk en snel.

 • Kookstudio, design studio, restaurant, tentoonstelling , kunsthal, wat is de werkplaats eigenlijk niet? Alles is kopieerbaar, maar deze combinatie maakt het dat dit zo'n unieke spot is. De sfeer, de aandacht voor de prachtige details. Alles even oogstrelend om van de smaken van het eten nog maar te zwijgen.

  Lekker
  020Amsterdam
  De Culinaire Werkplaats
 • Een jazzband met een onnavolgbaar ritme, een intiem gezelschap en innovatieve muzikanten. Dat is voor mij het Bimhuis! Het is weliswaar gevestigd in het hageltje nieuw pand van het Muziekgebouw aan het IJ, maar binnen voel je nog de 'rokerige sfeer' van een echt poppodium waar de meest uiteenlopende muzikanten mij meenemen in hun wereld van muziek. Als ik het Bimhuis na een optreden weer uitloop knipper ik even met mijn ogen om weer terug te kome

 • Deze markt werd door veel vriendinnen van mij aanbevolen, die waren allemaal wild enthousiast. En inderdaad, als je er eenmaal bent, loop je niet gauw met lege handen het terrein weer af ;-) Ik vind het vooral leuk dat je op deze manier met de designers zelf in contact komt en echt unieke spullen koopt. De Sunday Market biedt een platform aan ontwerpers en kunstenaars om zichzelf en hun werk direct aan breed publiek te tonen. Tegelijkertijd bied

  Doen
  020Amsterdam
  Sunday Market
 • Omdat Bols al sinds 1575 wereldberoemde likeur maakt, is het kijkje achter de schermen dat House of Bols biedt ook echt boeiend en verdiepend. Bols heeft bovendien de beste bartenders in dienst die jou een paar geheimen van het vak bijbrengen. Wat mij betreft bijzonder genoeg, maar jullie beslissen!

 • Dit is één van de nieuwste koffiebarretjes in Amsterdam, beide oprichters zijn hun carrière in de koffie begonnen bij koffiebarren en hebben daar hun enthousiasme voor het vak gevonden. Ik zie ze als de nieuwe lichting barista's die voor zichzelf gaan beginnen. Ambitieus en vernieuwend, zo branden ze zelf hun koffie bonen (niet in de winkel). En besparen ze zeker niet op de 'tools' die ze gebruiken om hun koffie's te bereiden

  Lekker
  020Amsterdam
  White label
 • Ik had al veel gehoord over dit restaurant, maar toen ik binnen kwam dacht ik: het ziet er leuk uit maar wanneer komt de wow factor? Die kwam meteen nadat ik de eerste gerechten geproefd had. Het was echt een smaaksensatie! Dáárom is dit restaurant dus zo populair. Het eten is echt geweldig! Binnen is het niet al te groot maar wel gezellig. Het personeel is vriendelijk en snel.

  Lekker
  020Amsterdam
  New King
 • Over een bijzondere kookstudio gesproken dat is deze zeker wel! De combinatie tussen een interieur winkel en kookstudio is natuurlijk al speciaal. Het bijzondere van deze twee mensen is dat ze samen iets zijn begonnen waar ze hun eigen gevoel in kwijt kunnen. De een een chefkok de andere met interieur. Deze twee gecombineerd krijg je een hele leuke combinatie. Behalve servies en leuke accessoires verkopen ze ook fietsen gepimpt door kansarme jong

  Doen
  020Breda
  Artichaud
 • Heerlijk om ook wat meer ongedwongen te eten bij deze Michelin ster chef! Je kunt hier genieten van kleine gerechten, topkwaliteit maar dan wel in een meer ongedwongen sfeer. Ik vind deze nieuwe insteek van Ron Blaauw helemaal geweldig. Geen koude bedoening maar een heerlijke warme uitstraling. Echt een aanrader dit als je een bijzondere avond wilt hebben.

 • Asjemenou was het eerste woord dat ik uitsprak na de eerste hap. Een focaccia met fresh tuna, belegd met plakken verse tonijn. Je ziet aan alles de ambacht in het eten. Het personeel en de vrolijke en altijd attente Australische eigenaar Sean zitten vol met passie en dat is echt terug te zien (en te ruiken en proeven) in de compacte winkel. Alles is vers en van hoge kwaliteit, een andere aanrader is vers sap, zoals de ALI-G (Apple/Lime/Ginger)!

  Lekker
  020Amsterdam
  Small World Catering

Bijzonder dagje uit of weekendje weg in Amsterdam

Op zoek naar een bijzonder dagje uit in Amsterdam? Onze spotters zijn op zoek gegaan naar locaties waar je niet uitgekeken raakt, je dagen later nog over praat of waar je de tijd compleet vergeet. Zij selecteerde bedrijven op prachtige locaties in Amsterdam, met out of the box concepten, gepassioneerde ondernemers of opvallend hoge kwaliteit. Welke bijzonder dagje uit in Amsterdam ga jij boeken?
Venster sluiten